ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Ανεύθυνη η διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές

Ζαχαριάδης: Ανεύθυνη η διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές
INTIME

Απαντήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών για τις διαρροές περί πιθανής εμπλοκής Ρώσων στις εκλογές στην Ελλάδα αλλά και για ψηφοφορία μέσω scanner, ζητά με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος σχετικό ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές η οποία δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η διαρροή σεναρίων για ψηφοφορία μέσω scanner χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων προκαλεί έντονη καχυποψία και προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες.

«Οι πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της αλλά ιδίως εσχάτως στο θέμα των υποκλοπών, παραπέμπουν σε καθεστωτικές και αυταρχικές λογικές της Δεξιάς παράταξης περασμένων δεκαετιών», υποστηρίζει και απευθύνει στην κυβέρνηση τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Υιοθετεί η κυβέρνηση τα διακινούμενα σενάρια περί πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα;
  2. Είναι ακριβή τα όσα είπε η κ. Κοραή; Συγκαλέσατε σύσκεψη με τα στελέχη της Διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείου σας και εξετάσατε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο ψηφοφορίας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ