ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η αποπομπή Γεραπετρίτη
Ανανεώθηκε:
Μονόδρομο χαρακτηρίζει την αποπομπή του Γιώργου Γεραπετρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι ο παραιτηθείς τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων βάζει και στο κάδρο και τον υπουργό Επικρατείας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει γελοιότητες πως ο Μητσοτάκης δεν τον ρώτησε καν γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη ακόμα και όταν τον παραίτησε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:
«Μπορεί ο κ. Κοντολέων να συνεχίζει το κρυφτό και την κοροϊδία πίσω από το απόρρητο, σε αντίθεση με τους προκατόχους του στην ΕΥΠ, ωστόσο η σημερινή εξέτασή του ήταν εξόχως αποκαλυπτική.
Ο κ. Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον κ. Δημητριάδη ενημέρωνε και τον κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές. Αυτόν δηλαδή που τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον κ. Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα.
Η αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη είναι πλέον μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη. Εκτός εάν για λόγους που οφείλει να εξηγήσει δημόσια, του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του.
Κατά τα λοιπά ο κ. Κοντολέων για ακόμα μία φορά δεν είπε τον "εθνικό λόγο" παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αλλά είπε ότι θα το ξαναέκανε.
Το πραγματικά αδιανόητο ωστόσο είναι ο ισχυρισμός του πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δήθεν δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή της, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για "σοβαρό εθνικό λόγο";
Οι αντιφάσεις τους, οι γελοίες και ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά για τις ποινικές τους ευθύνες».
Θεσπρωτία: Εξαπάτησαν 86χρονη αρπάζοντάς της 180.000 ευρώ - Της είπαν ότι αλλάζει το νόμισμα
13:22
Καύσωνας στην Ευρώπη: «Βράζουν» 193 εκατ. κάτοικοι - Πού η θερμοκρασία «έγραψε» ιστορικά ρεκόρ
13:15
Στα χέρια των αρχών 21χρονος που έτρεχε με 210 χλμ/ώρα στην Κηφισιά
13:11
Τραγωδία στα Χανιά: Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του σε λίμνη αίματος
13:03