ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική - Δεμίρης: Επί ημερών μου δεν καταστράφηκαν αρχεία

Εξεταστική - Δεμίρης: Επί ημερών μου δεν καταστράφηκαν αρχεία
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δεμίρης εξέφρασε την άποψη πως δεν ελέγχεται από τη Βουλή και ως εκ τούτου δεν προτίθεται να αποκαλύψει τίποτα INTIME

Την άποψη ότι ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ δεσμεύεται από το απόρρητο φέρεται να κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο νυν επικεφαλής της Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος είπε ότι επί ημερών του δεν έχουν καταστραφεί αρχεία, αλλά και ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά.

Το πρώτο μέρος της κατάθεσης Δεμίρη σημαδεύθηκε από τον άγριο καυγά Κώστα Κυρανάκη - Δημήτρη Τζανακόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν εκφράσεις πεζοδρομίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ερωτήσεις στον κ. Δεμίρη ο βουλευτής της ΝΔ τον διέκοπτε, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούσε να εκβιάσει τις απαντήσεις του διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κ. Τζανακόπουλος άρχισε σύμφωνα με πληροφορίες να βρίζει χυδαία τον κ. Κυρανάκη, αποκαλώντας μεταξύ άλλων «χρυσαυγίτη». Ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται να ανταπέδωσε προκαλώντας μίνι σύρραξη που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή για λίγη ώρα της συνεδρίασης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης απέβαλλε τον Κώστα Κυρανάκη, γεγονός που διαψεύδεται από πηγές της ΝΔ.

Κατά τα άλλα, οι πληροφορίες σε ότι αφορά στην κατάθεση Δεμίρη αναφέρουν ότι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ ανέφερε ότι η υπηρεσία δεν διαθέτει το Predator, καθώς και ότι δεν έχει υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρίες Krikel & Intellexa.

Αναφορικά με την επισύνδεση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη φέρεται να κατέθεσε ότι από τη στιγμή που έχει υπογράψει η αρμόδια εισαγγελέας, όπως ορίζεται από το νόμο, αυτή είναι νόμιμη. Νόμιμη φέρεται να είπε πως ήταν και η επισύνδεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δεμίρης εξέφρασε την άποψη πως δεν ελέγχεται από τη Βουλή και ως εκ τούτου δεν προτίθεται να αποκαλύψει τίποτα. Η απάντηση που φέρεται να δόθηκε είναι ότι ελέγχεται από τον Εισαγγελέα και τώρα μάλιστα από δύο εισαγγελείς.

«Συνεχίστηκε η παρωδία με την επίκληση του απορρήτου», ανέφεραν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσαν ότι διαταράσσεται η ισορροπία πολιτεύματος.

Έκαναν ακόμη λόγο για χουντικές πρακτικές και κάλεσαν εκ νέου τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο ο Μητσοτάκης για να μπει τέλος στο αδιέξοδο.

Η κατάθεση του Θεμιστοκλή Δεμίρη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ