ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται προβοκάτσια στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρουσίας των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια

Κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου για φτηνά κόλπα κι άθλιες πρακτικές βγαλμένες από το οπλοστάσιο της πιο παλιάς Δεξιάς, προσθέτοντας πως «αυτά τα νταηλίκια μόνο στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν έχουν θέση» ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Προβοκάτσια σε βάρος της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ φοβούνται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μέσω της εσπευσμένης παρουσίας έξι διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες συνοδεύουν έξι μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται πως εστάλησαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, με «προφανή στόχο να προκαλέσουν τους φοιτητές, να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης και να στρέψουν την προσοχή των πολιτών στη δήθεν βία κι ανομία στα πανεπιστήμια, αντί για την ακρίβεια, τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και τον υποκλοπέα πρωθυπουργό».

Στο ίδιο μοτίβο, κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου για φτηνά κόλπα κι άθλιες πρακτικές βγαλμένες από το οπλοστάσιο της πιο παλιάς Δεξιάς, προσθέτοντας πως «αυτά τα νταηλίκια μόνο στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν έχουν θέση».

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Αύριο, μάλιστα, το πρωί (στις 9.30) θα έχει συνάντηση με τους απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμά του δεν θα διαφέρει από το αντίστοιχο των προηγούμενων ετών, είτε ανέβαινε ως πρωθυπουργός είτε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, στις 10:30 του Σαββάτου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ στις 11:00 θα περιοδεύσει στα περίπτερα της Έκθεσης.

Η ομιλία του, στην οποία θα αναπτύξει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του τόσο ως προς την οικονομία όσο κι ως προς την αποκαλούμενη από τον ίδιο «επανεκκίνηση της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας», θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στις 13.00 της Κυριακής θα παραχωρήσει, εξάλλου, την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πάλι στο Βελλίδειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά και σε αντίθεση με πέρσι, ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα θα μπορέσουν να θέσουν μόνο οι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται στην καταλλήλως διαμορφωμένη αίθουσα.

Δεν θα υπάρξουν, δηλαδή, τηλεσυνδέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης