ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Μάρθα Καραγιάννη συνδέθηκε με τις έννοιες της ξεγνοιασιάς και της αιώνιας νεανικότητας

ΣΥΡΙΖΑ: Η Μάρθα Καραγιάννη συνδέθηκε με τις έννοιες της ξεγνοιασιάς και της αιώνιας νεανικότητας
«Ηθοποιός με πολύπλευρο ταλέντο, καθώς τραγουδούσε και χόρευε μοναδικά, έγραψε τη δική της ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο» ΙΝΤΙΜΕ

«Ηθοποιός με πολύπλευρο ταλέντο, καθώς τραγουδούσε και χόρευε μοναδικά, έγραψε τη δική της ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια της Μάρθας Καραγιάννη, εκφράζοντας συλλυπητήρια στους φίλους και τους συναδέλφους της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Μάρθα Καραγιάννη «για τον πολύ κόσμο συνδέθηκε με τις έννοιες της ξεγνοιασιάς και της αιώνιας νεανικότητας», επισημαίνοντας ότι «μέσα από τις λαϊκές και ευρέως αγαπητές ταινίες της Φίνος Φιλμ, με βασικό σκηνοθέτη τον Γιάννη Δαλιανίδη, αποθεώθηκε από μια ολόκληρη γενιά κατά τις δεκαετίες του '60 και του ‘70, ενώ κι οι μετέπειτα γενιές τη γνώρισαν, μέσα από τις ίδιες ταινίες, χρόνια μετά, κατά την προβολή τους στην ελληνική τηλεόραση».

Μάρθα Καραγιάννη - «Ο άνδρας που θα παντρευτώ...»: Οι ταινίες της ηθοποιού που θα μείνουν αξέχαστες

Σε ηλικία 82 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή η αγαπημένη ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη.

Η Μάρθα Καραγιάννη, μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες της εποχής της δίπλα σε εξίσου σπουδαίους ηθοποιούς, οι οποίες θα μας μείνουν αξέχαστες.

Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ και τις κωμωδίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1961 στην ταινία «Ζητείται ψεύτης».

Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η μουσική ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», 1967 όπου εμφανίζεται ως κωμική ηθοποιός, αλλά και η ταινία «Νύχτα Γάμου» το ίδιο έτος.

Η Μάρθα Καραγιάννη τραγούδησε πρώτη φορά στην ταινία «Καπετάνιος για κλάματα», το 1960 (Σαν φυσά το μαϊστράλι) αλλά έκανε μεγάλη επιτυχία τραγουδώντας στην ταινία «Γοργόνες και μάγκες», 1968 (Ο άνδρας που θα παντρευτώ). Αγαπημένη ταινία στο κοινό με τη Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε και η ταινία «Κορίτσια για φίλημα» το έτος 1965.

Επίσης τραγούδησε στη βιντεοταινία «Μια τρελή, τρελή ζωντοχήρα» το 1988.

Το μοναδικό μιούζικαλ στο οποίο η Μάρθα Καραγιάννη δεν χόρεψε, ήταν το «Μερικοί το προτιμούν κρύο».

Επίσης, συμμετείχε στην σπουδαία ταινία «Μαριχουάνα Στοπ» το 1971.

Το 1969 έπαιξε ένα δραματικό ρόλο στην ταινία του Νίκου Φώσκολου, «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα» και ένα ρόλο κωμικό στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, «Η ωραία του κουρέα».

Η συνεργασία της με το Γιάννη Δαλιανίδη και τον Κώστα Βουτσά απογειώθηκε στην ταινία «Το ανθρωπάκι» το 1969.

Τελευταία ταινία εκείνη την περίοδο είναι «Ο Μάγκας με το τρίκυκλο» το 1972, ενώ θα επανέλθει μερικά χρόνια αργότερα, το 1980, με την ταινία πρωταγωνιστών του Γιώργου Λαζαρίδη, «Ο Ποδόγυρος».

Τελευταία έπαιξε στις ταινίες: «Πεθαίνω για σένα» (2009) και «Από έρωτα» (2014).

Η Μάρθα Καραγιάννη παντρεύτηκε το Δημήτρη Στεφανάκο, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο του 1960. Απέκτησαν ένα παιδί που πέθανε τρεις ημέρες μετά τη γέννηση του. Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

Το 2001 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Ο έρωτας μωρό μου είναι γλέντι» (Εκδόσεις Άγκυρα). Ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου περιλαμβάνει συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει μέχρι τότε.

Η Μάρθα Καραγιάννη αγαπούσε τα ταξίδια. Έκανε το όνειρο της πραγματικότητα μετά το 1980 ταξιδεύοντας σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ