ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραληρηματική απειλή Μπαχτσελί κατά Μητσοτάκη: Θα σας κάνουμε τη μέρα - νύχτα, θα πληρώσετε

Παραληρηματική απειλή Μπαχτσελί κατά Μητσοτάκη: Θα σας κάνουμε τη μέρα - νύχτα, θα πληρώσετε
Εκτός ορίων ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί εκτόξευσε εκ νέου απειλές εναντίον της Ελλάδας. AP Photo / Burhan Ozbilici

Με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο απάντησε την Κυριακή ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού από το Παρίσι, πως «όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της μέρας»

«Μπορούμε να έρθουμε, αλλά θα σας κάνουμε τη μέρα - νύχτα και για να πληρώσετε τις προκλήσεις σας, είμαστε έτοιμοι να έρθουμε, δίνοντας το αίμα μας και την ζωή μας», δήλωσε ο Μπαχτσελί σύμφωνα με την τουρκική Yeni Safak.

Η πλήρης δήλωση του Μπαχτσελί

«Θα έρθουμε τρέχοντας, για να κάνουμε τη μέρα σας νύχτα και να σας κάνουμε να πληρώσετε το τίμημα των προκλησεων σας, δίνοντας το αίμα και τη ζωή μας. Όταν θα ερθουμε, ούτε τα αφεντικά τους ούτε οι δοσίλογοι στους οποιους στηρίζονται θα είναι που αρκετά δυνατοί για να προστατέψουν τον Μητσοτάκη. Ο στόχος είναι το τουρκικό έθνος, και αυτοί που στρέφουν εναντίον του τα όπλα είναι οι απάτριδες δολοφόνοι που τους βγαζει παγανιά ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός».

Τι είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η παραληρηματική στάση του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, έρχεται ως απότοκο στα όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η δική μας απάντηση στις απειλές είναι η ετοιμότητα. Ασπίδα μας δεν είναι μόνο τα όπλα μας, είναι και οι ισχυρές συμμαχίες μας. Κυρίως έχουμε όμως την δύναμη της νομιμότητας και των επιχειρημάτων μας» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος απευθυνόμενος στην Τουρκία σχετικά με τις απειλές «θα έρθουμε βράδυ» απάντησε:

«Όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της μέρας, εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις, αλλά ανοικτό παράθυρο στις συζητήσεις».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεν είναι μόνο δύναμη αποτροπής, αλλά και δύναμη συνεργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ