ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νότης Μηταράκης: «Big business» η διακίνηση λαθρομεταναστών

Νότης Μηταράκης: «Big business» η διακίνηση λαθρομεταναστών
«Big business» χαρακτήρισε ο Νότης Μηταράκης τη λαθροδιακίνηση μεταναστών ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ / INTIME

«Big business» χαρακτήρισε ο Νότης Μηταράκης τη λαθροδιακίνηση μεταναστών και έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους διακινητές ότι δεν θα αποφασίζουν εκείνοι πιοι θα έρχονται και ποιοι θα φεύγουν από τη χώρα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Βουλή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου διέψευσε ότι υπάρχει καταγγελία περί αναγκαστικών επαναπροωθήσεων από τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ούτε βεβαίως, όπως είπε, καταδίκη της Ελλάδας.

«Όταν το Spiegel έγραψε για pushbacks, είπαμε, σας παρακαλούμε να μας παράσχετε στοιχεία για μια ανεξάρτητη δικαστική έρευνα κι αυτοί μας απάντησαν ότι δεν έχουμε στοιχεία εκτός από ένα βίντεο, που αποδείχθηκε πλαστό», επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας επεσήμανε ότι η ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας και αρραγούς μεταναστευτικής πολιτικής έρχεται εμφατικά στο προσκήνιο και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στο πρόβλημα για τη δημιουργία στο μέλλον ενός ενιαίου χώρου προστασίας.

Την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικής ίσης κατανομής των βαρών επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ