ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκάρδια συνομιλία Μητσοτάκη - Μπάιντεν στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Εγκάρδια συνομιλία Μητσοτάκη - Μπάιντεν στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Από προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών, τον Μάιο του 2022 #CNNgrNews AP Photo/Susan Walsh

Σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια γεύματος προς τιμήν του με ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί το τουρκικό bullying.

«Γνωρίζω ότι μάλλον αναμένετε να μιλήσω εκτενώς για την κατάσταση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Θα αποφύγω να μιλήσω γι’ αυτό. Θα αφιερώσω χρόνο σε αυτό το θέμα όταν θα μιλήσω στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Θα ήθελα μόνο να πω μια λέξη πάνω σε αυτό:

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας και ότι οι προκλήσεις απέναντι στην κυριαρχία της Ελλάδας είναι εντελώς απαράδεκτες. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ