ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρογκάκου στην Εξεταστική Επιτροπή: Ούτε σύμβαση ούτε σχέση του Predator με το ελληνικό Δημόσιο

Ρογκάκου στην Εξεταστική Επιτροπή: Ούτε σύμβαση ούτε σχέση του Predator με το ελληνικό Δημόσιο
Η σημερινή συνεδρίαση «άνοιξε» με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί προς εξέταση στην Επιτροπή ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος. INTIME NEWS

Καμία σύμβαση, ούτε σχέση του Predator με το ελληνικό δημόσιο δεν προέκυψε από τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην ΕΥΠ κατέθεσε την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσωρινή πρόεδρος της Αρχής, Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

Η μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρώτη σύμβαση της εταιρίας Krikel με το ελληνικό δημόσιο έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των εταιρειών Krikel και Intellexa.

Ένταση προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ της απευθύνθηκε με ειρωνική διάθεση με την ίδια να τον καλεί να μην ειρωνεύεται φορέα του δημοσίου.

Η σημερινή συνεδρίαση «άνοιξε» με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί προς εξέταση στην Επιτροπή ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος.

Οι βουλευτές του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται μάλιστα, να κατέθεσαν στην Επιτροπή δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μπίτζιος είναι μέτοχος στην Intellexa ήταν από τον Μάιο του 2020. Η εταιρεία εμπορεύεται το λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το θέμα θα συζητηθεί μετά την εξάντληση του καταλόγου των μαρτύρων.

Εν τω μεταξύ, η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 με δήλωση της κάνει λόγο για πλήρη ευτελισμό των διαδικασιών στην Εξεταστική Επιτροπή, αναφορικά με τη διαδικασία που αφορά την μαρτυρική κατάθεση εκ μέρους της εμπλεκόμενης εταιρείας Intellexa.

"Πουθενά στο ελληνικό δικαιικό σύστημα δεν προβλέπεται έγγραφη κατάθεση σε αρχές που ασκούν ανακριτικό ή ανάλογο έργο. Από τον τελευταίο Πταισματοδίκη μέχρι τα ανώτερα δικαστήρια ζώσας διαδικασίας ο μάρτυρας καταθέτει προφορικά ακριβώς για να υπόκειται στη ζωντανή διαδικασία των ερωταποκρίσεων που θεωρείται πάντα σημαντική για την αναζήτηση της αλήθειας.

Χωρίς να χρειάζεται ν’ αναλύσουμε παραπάνω αυτά, σας δηλώνουμε ότι, αρνούμεθα να συμμετάσχουμε στην παρωδία που επέλεξε η Επιτροπή σε σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Αρνούμεθα να υποβάλλουμε οποιαδήποτε έγγραφη ερώτηση στη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας για να λάβουμε ανάξιες και ανίσχυρες, προετοιμασμένες, έγγραφες απαντήσεις που στο κάτω κάτω της γραφής ακόμα και αν υπογράφονται θα έχουν άγνωστο συντάκτη και καλούμε όλα τα Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συναισθανθούν τις ευθύνες τους για τον απόλυτο ευτελισμό των διαδικασιών", αναφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ