ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε η Αντιπολίτευση από την εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Αποχώρησε η Αντιπολίτευση από την εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον- άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής INTIME

Αποχώρησε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία ότι επιχειρεί να κλείσει άρον-άρον τις εργασίες της.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του εκπροσώπου της Krikel Σταμάτη Τρίμπαλη κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να συζητήσουν για το ενδεχόμενο κλήσης κι άλλων μαρτύρων, που ζητά η αντιπολίτευση, η πλειοψηφία σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε το αίτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον- άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στην παρωδία, όπως τη χαρακτηρίζουν, της αποστολής γραπτών ερωτήσεων στη νόμιμη εκπρόσωπο της intellexa που φέρεται να εμπορεύεται το pretador. «Πρόκειται για ένα άλλο επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για πρώτη φόρα τρεις πρώην διοικητές και ένας νυν διοικητής της ΕΥΠ, δυο επικεφαλής Ανεξάρτητων ελεγκτικών Αρχών, εκπρόσωποι εταιρειών αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην υψηλότερου κύρους κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, φώτισαν, μίλησαν και αποκάλυψαν. Όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται ενδελεχώς.

»Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την αρχή δυναμίτισε τις εργασίες της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκε με την προσχηματική αποχώρηση τους από τη σημερινή ψηφοφορία για δεύτερη φορά. Στον κατήφορο αυτό δεν τους ακολουθούμε. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα», δήλωσε από τη ΝΔ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να μην καλέσει νέους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική. Σκοπός η συγκάλυψη, βαριές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη σε δήλωσή της ανέφερε ότι δεν συμμετείχαν στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο της ΝΔ για κλήση μαρτύρων. Οι μάσκες έπεσαν.

«Αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση για την εμμονή της πλειοψηφίας να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για την υπόθεση αυτή», δήλωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ