ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα φωτιά για δεκάδες χιλιάδες οικογενειακούς προϋπολογισμούς και επιχειρήσεις.

Ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης έφθασε μάλιστα, στο σημείο να πετάξει το cd με το νομοσχέδιο στα έδρανα, προκαλώντας ένταση στην αίθουσα και την παρέμβαση του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη που τον εγκάλεσε στην τάξη.

Η ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης της ένστασης αντισυνταγματικότητας που υπέβαλλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε 14 άρθρα του νομοσχεδίου, που αφορούν στον λεγόμενο “κόφτη” και το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Η ένσταση απορρίφθηκε δια εγέρσως από την κυβερνητική πλειοψηφία με τον υπουργό Δικαιοσύνης να υποστηρίζει ότι η εναλλακτική λύση όσων εισάγονται θα ήταν ή το Grexit ή η άκριτη αποδοχή όλων των προτάσεων των δανειστών. Ανέφερε ακόμη, ότι το στο Υπερταμείο δεν εισάγεται η δημόσια περιουσία και ότι ο “κόφτης” δεν μεταβάλλει τον προϋπολογισμό.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Κυριακή κι ενώ δεν αναμένονται εκπλήξεις, δεν λείπουν οι «κραυγές» αγωνίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνείδησης με την υπερψήφιση των μέτρων λαιμητόμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Δημαράς με δάκρυα στα μάτια είπε ότι θρηνεί για την αριστερά αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης υποστήριξε πως «μπορεί να γονατίσαμε το καλοκαίρι αλλά η χώρα έμεινε όρθια». «Εγώ θα κλάψω αν πουλήσουμε μια μετοχή της
ΔΕΗ, αλλά είναι καλύτερο από το να δώσουμε ένα σύγχρονο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, λέγοντας ότι το ίδιο σκέφτεται και για την ΕΥΔΑΠ, αλλά το 51% παραμένει στο δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ