ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται 12 νέα γραφεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται 12 νέα γραφεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
Μέσα στις 2 πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν άλλα 12 γραφεία που θα ασχολούνται με την ενδοοικογενειακή βία INTIME / Αρχείου

Για την αύξηση της παραβατικότητας των νέων, την ενδοοικογενειακή βία αλλά και τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε αρχικά στην επέτειο των 33 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Και στη συνέχεια σχολίασε το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας το οποίο «έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας ενώ από την αρχή του έτους, στα 2 αρμόδια γραφεία της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει περίπου 2.000 καταγγελίες, με την Αστυνομία, συνολικά στο ίδιο διάστημα να έχει ασχοληθεί με 6.000 περιπτώσεις», είπε ο ίδιος.

Για το λόγο αυτό, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν άλλα 12 γραφεία που θα ασχολούνται με την ενδοοικογενειακή βία.

Τα δύο στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα εννιά σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Όσον αφορά στο φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, που αντιμετωπίζει τεράστια έξαρση, είπε ότι η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και ενημερώσεις στα σχολεία, ενώ θα δημιουργηθεί και μια Γενική Διεύθυνση που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό.

Τέλος, για την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία και το πρόβλημα στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι καθημερινά επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι και αποτρέπονται.

Ο αριθμός τους από τος αρχές του χρόνου υπολογίζεται στις 160.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ