ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα την Πέμπτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στην Αθήνα την Πέμπτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία στο Athens Democracy Forum (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ανακοίνωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Σημείωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία στο Athens Democracy Forum.

Σημειώνεται πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε στείλει κατηγορηματικό, μήνυμα από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον σχετικά με τις ιταλικές εκλογές δυο ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους: «Θα συνεργαστούμε με οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση θέλει να συνεργαστεί μαζί μας», όμως «αν τα πράγματα πάνε στραβά, έχουμε τα εργαλεία» για να αντιδράσουμε, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επικεφαλής της Κομισιόν έφερε ως παράδειγμα την Πολωνία και την Ουγγαρία, δύο χώρες που «τιμωρήθηκαν» με το πάγωμα κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η μάλλον απροσδόκητη παρέμβαση της φον ντερ Λάιεν, η οποία από την αρχή της θητείας της δεν είχε εκφραστεί ποτέ τόσο ξεκάθαρα πριν από εκλογές, αν μη τι άλλο πιστοποιεί πόσο έντονος προβληματισμός επικρατεί στα ανώτατα επίπεδα των ευρωπαϊκών θεσμών και τη βούληση των Βρυξελλών να σταλεί σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ