ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Η λύση για το χρέος δεν θα κάνει διαφορά για το φτωχό

Τσακαλώτος:  Η λύση για το χρέος δεν θα κάνει διαφορά για το φτωχό
EUROKINISSI

Χαμηλά κράτησε τις προσδοκίες για τη λύση που θα δοθεί για το ελληνικό χρέος στις 24 Μαΐου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, ενώ εμφανίστηκε απολογητικός για την αύξηση των φόρων.

"Δεν θέλω να πω ποια θα είναι λύση στις 24 Μαΐου, αν και ειμαι αρκετά αισιόδοξος", είπε και προσέθεσε πως ότι πάρουμε για το βραχυπρόθεσμο , το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο χρέος θα είναι αντικειμενικό και θα αποτελεί μια καθαρή λύση για τους επενδυτές.

"Είναι σωστή η θέση πως ότι και να πάρουμε για το χρέος δεν θα κάνει διαφορά για το φτωχό άνθρωπο", ανέφερε απολογητικά ο κ. Τσακαλώτος λέγοντας ταυτόχρονα πως μερικά από τα μετρά που έλαβε η κυβέρνηση είναι ταξικά όπως η φορολόγηση των αυτοκινήτων που παρέχουν οι εταιρείες στα μεγαλοστελέχη τους.

Αναφερόμενος στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων ο υπουργός είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έξυπνοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Ταμείου

"Έχετε δίκαιο να λέτε ότι θα δεσμεύσουμε τη χώρα για 100 χρόνια, θα τη δεσμεύσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά", είπε ο κ. Τσακαλώτος αναγνωρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος για τις υπηρεσίες και τα αγαθά που παρέχουν οι ΔΕΚΟ.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησε με την Αλέκα Παπαρήγα ότι την κρίση δεν τη δημιούργησε ο Σαμαράς αλλά οι πολιτικοί. "Στην πράξη πρέπει να δει ο κόσμος ότι τα πράγματα αλλάζουν και πως η αριστερή αφήγηση πρέπει να συνεχιστεί", ανέφερε.

"Πριν 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός (σ.σ.Σαμαράς) έριξε τον τότε πρωθυπουργό (σ.σ. Κωσταντινο Μητσοτάκη) και σήμερα ένας πρώην πρωθυπουργός (σ.σ.Σαμαράς) οδηγεί έναν άλλο Μητσοτάκη (σ.σ. Κυριάκο Μητσοτάκη) να μη γίνει πρωθυπουργός", είπε ο κ. Τσακαλώτος αφήνοντας αιχμές πως η αλλαγή στάσης της ΝΔ για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων εδράζεται στην εσωκομματική αντιπαράθεση στη ΝΔ.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε πως τον Ιούνιο θα υπάρξει νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελουσία αποκάλυψη εισοδημάτων και το περιουσιολόγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ