ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MARC: Ποιος κέρδισε τη «μάχη» στη ΔΕΘ - Τι λένε οι πολίτες για την Τουρκία

Δημοσκόπηση MARC: Ποιος κέρδισε τη «μάχη» στη ΔΕΘ - Τι λένε οι πολίτες για την Τουρκία
Η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 8,7 μονάδες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC INTIME

Ενδιαφέροντα ευρήματα για το «νικητή» της ΔΕΘ, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αλλά και την άποψη των πολιτών για την Τουρκίακαι τον Τουρκικό λαό, έφερε στο φως το πρώτο μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,8% έναντι 24, 1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 8,7 μονάδες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10%.

9.jpg

Η άποψη των Ελλήνων για την Τουρκία

Από τη δημοσκόπηση, προκύπτει πως ένας στους 4 Έλληνες πιστεύει ότι υπάρχει έχθρα μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού, με τη μεγάλη πλειονότητα όμως, και συγκεκριμένα το 72,2% να θεωρεί το αντίθετο.

Αναφορικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το ισοζύγιο είναι θετικό. Συγκεκριμένα, το 52,1% αξιολογεί θετικά την παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ το 38,9 % αρνητικά.

Την ίδια ώρα, το 48,5% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο (όχι/μάλλον όχι) από τις εξαγγελίες και το 45% εκφράζει ικανοποίηση (ναι /μάλλον ναι).

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, το 34,7% των ερωτηθέντων αξιολογεί ως καλή ή μάλλον καλή την παρουσία του στη ΔΕΘ, ενώ το 52,7% την έκρινε κακή η μάλλον κακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με μια διαφορά 11,1% ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης (42,1%), κέρδισε τις εντυπώσεις έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα (31%).

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 48,6% με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 35,8%. Τρίτος στη σειρά είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 35,3%, με διαφορά μισής μονάδας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται στην 4η θέση, με 27,6%, και ακολουθούν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 23,8% και 16,4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, «στο τιμόνι» της χώρας, εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ποσοστό 48,5% και τον Αλέξη Τσίπρα με 31,1%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ