ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ματαιώθηκε το δείπνο Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ματαιώθηκε το δείπνο Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στη Σόφια INTIME

Ακυρώθηκε το δείπνο που θα παρέθετε απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρισκόταν στην Ελλάδα για να απευθύνει ομιλία στο διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum που φέτος κλείνει δέκα χρόνια και διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times και με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατίας και τώρα τι;».

Προς τιμήν της Φον ντερ Λάιεν είχε προγραμματισθεί δείπνο που θα παρέθετε ο πρωθυπουργός στις 21:15, ωστόσο η πρόεδρος της Κομισιόν αναχώρησε εσπευσμένα για τις Βρυξέλλες.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για την αναχώρηση της προέδρου της Κομισιόν για τις Βρυξέλλες, εκτιμάται ότι σχετίζεται με το αλαλούμ που σημειώνεται στους κόλπους της ΕΕ σχετικά με την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Την ώρα που η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία, οι «27» χώρες-μέλη απορρίπτουν αυτήν την πρόταση. Μάλιστα, οι «27» έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με 15 χώρες -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- να τάσσονται υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, ενώ άλλες χώρες να ζητούν να μην επιβληθεί ενιαίο πλαφόν, αλλά να υπάρχει μια ευελιξία ώστε κάθε χώρα να αποφασίζει μόνη της για το ύψος του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στη Σόφια.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ανέφερε:

«Μετά την ακύρωση της συνόδου των MED9 αύριο στο Αλικάντε, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ από την Αθήνα μετά την ομιλία της στο Athens Democracy Forum.

»Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και εκείνη συμφώνησαν να αντικαταστήσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με συνάντηση στη Σόφια το Σάββατο, στο περιθώριο των εγκαινίων της γραμμής διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ