ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ποια ζητήματα αξιολογούν ως σημαντικότερα οι πολίτες

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ποια ζητήματα αξιολογούν ως σημαντικότερα οι πολίτες
Στις 8,4 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ INTIME

Στις 8,4 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πάντως, η «ψαλίδα» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλώνει -στο 10%- στο ερώτημα της εκτίμησης ψήφου.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 15%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση έχει το 54% έναντι 39%, με τον ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά να μην κερδίζει γεγονός που αποτυπώνεται στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών όπου ο Αλέξης Τσίπρας υπερέχει του πρωθυπουργού σε αρνητικές ψήφους.

Η κυβέρνηση βαθμολογείται θετικά στον τουρισμό, στα αμυντικά, την εξωτερική πολιτική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ δεν πείθει στα εργασιακά, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του πληθωρισμού και της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας σε λάθος κατεύθυνση πηγαίνει η χώρα για το 56% έναντι 38% που εκτιμά πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Οι συμμετέχοντες ιεράρχησαν και το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 31% να υποστηρίζει πως είναι «η οικονομία», το 26% «η ακρίβεια», το 11% «η ενεργειακή κρίση» και το 8% η «εξωτερική πολιτική» και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ