ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας να στηρίξει τις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή πανεπιστήμια

Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας να στηρίξει τις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή πανεπιστήμια
«Δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα, επί των ημερών του, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση στα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη και τις ευθύνες που απέρριψε στην ΕΛ.ΑΣ. και στον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, δίνει με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα, επί των ημερών του, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα. Τώρα, εκ των υστέρων, αναγνωρίζει την ανάγκη για ασφάλεια στα πανεπιστήμια και για παρεμβάσεις της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπου υπάρχει. Αποκηρύσσοντας, έτσι, το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν» υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Τον καλούμε να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή πανεπιστήμια, επ’ ωφελεία των παιδιών μας, των φοιτητών, των καθηγητών, με την αξιοποίηση και του νέου θεσμού των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στους ανοιχτούς και αφύλακτους χώρους των συγκεκριμένων πανεπιστημίων» καταλήγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας, για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη, τόνισε πως «δεν υπήρχε καμία δικαιολογία που 3 χρόνια τώρα γνωρίζουν, όπως μας είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ότι εκεί συντελούνται αξιόποινες πράξεις και η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε παρέμβει για να τις καταστείλει».

Υπογράμμισε δε πως ακόμη και όταν ίσχυε το άσυλο και δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για την κατάργησή του από τη ΝΔ η ΕΛΑΣ μπορούσε να επέμβει όταν υπήρχε έγκλημα. «Οπουδήποτε στη χώρα, άρα και εντός πανεπιστημιακών χώρων, συντελείται έγκλημα, υποχρέωση της ελληνικής αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει και να καταστέλλει το έγκλημα» σημείωσε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας. «Σας πληροφορώ ότι το 2017 και το 2018 η ΕΛΑΣ έκανε δύο μεγάλες επιχειρήσεις στο ΑΠΘ, που είχαμε την ενημέρωση ότι διακινούνται ναρκωτικά, αλλά και στην εστία του ΕΚΠΑ» επισήμανε.

«Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το 2018 δεν είχαμε νόμο περί ασύλου που ψήφισε η ΝΔ. Ανεξάρτητα από το νομικό πλαίσιο που αφορά το άσυλο, όπου συντελείται έγκλημα η αστυνομία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέμβει» πρόσθεσε.

«Δεν θα σταθώ στο ότι 3 χρόνια το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Θα σταθώ σε κάτι άλλο όμως. Γνωρίζετε ότι η φοιτητική εστία δεν είναι στην αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών; Γνωρίζετε ότι είναι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπου εκεί είναι επικεφαλής ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δέρβος; Έχουν γραφτεί για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν βγει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει γίνει δηλαδή θέμα. Υπάρχει εταιρεία security, όπου έδινε 60.000 ευρώ το μήνα. Τι κάναν αυτοί; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ποιος έχει αυτή την ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ