ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε τη ρωσική προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας

Μητσοτάκης: Δεν θα αναγνωρίσουμε τη ρωσική προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ουδέποτε θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία ΙΝΤΙΜΕ

Αποφασιστική ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην απόφαση προσάρτησης κατεχομένων από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ουδέποτε θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Υπογράμμισε ότι η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα βασικά δικαιώματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με ανακοίνωσή του την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Όπως τονίζει, η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη και διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών.

Επιπροσθέτως, διαμηνύει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ