ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκτή από Τσακαλώτο τροπολογία Σταθάκη

Δεκτή από Τσακαλώτο τροπολογία Σταθάκη

Θετικά βλέπει το υπουργείο Οικονομικών την πρόταση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών ακινήτων σε νησιά κάτω από 300 κατοίκους, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναφέρει ότι θα υπάρξει σύντομα στοχευμένη παρέμβαση από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, έκανε αποδεκτή τροπολογία 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το συνταξιοδοτικό καθηγητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα διευκρινήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων παρέσχε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σταθάκης στη διατύπωση του νομοσχεδίου προστίθενται οι εξής νομοτεχνικές βελτιώσεις:

• Οι εταιρείες που θα αποκτούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα λειτουργούν υπό την επιφύλαξη διατάξεων που ισχύουν στην Ε.Ε.

-Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται και αδειοδοτούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεώνονται να παρουσιάζουν εναλλακτικές δυνατότητες αναδιάρθρωσης των δανείων, ώστε να μην προχωρούν σε αναγκαστικές εκτελέσεις πριν εξαντλήσουν όλες τις προϋποθέσεις.

-Ορίζεται ότι το ποσό που καταβάλλεται στα Υποθηκοφυλακεία για τις μεταβιβάσεις πακέτων δανείων που σήμερα είναι στα 100 ευρώ ανεβαίνει στα 2.500 ευρώ και καταβάλλεται από την εταιρεία διαχείρισης δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ