ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την ισορροπία του πολιτεύματος

Μπακογιάννης: Έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την ισορροπία του πολιτεύματος
«Όσο αντιστέκεται η Δικαιοσύνη, τόσο αντιστέκεται και η Δημοκρατία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στις απαράμιλλες και διαχρονικές αξίες της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας που γεννήθηκε στην πόλη των Αθηνών, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλον τον κόσμο, αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε σε εκδήλωση των δικαστικών λειτουργών, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, πολιούχου της Αθήνας και προστάτη του δικαστικού Σώματος.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο της ομαλής λειτουργίας της Δικαιοσύνης στην ύπαρξη της Δημοκρατίας, τονίζοντας:

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη λειτουργία της Πολιτείας. Συνταγματικά κατοχυρωμένη, όσο η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία. Οι οποίες, όμως, δίνουν την εντύπωση διαχρονικά πως προσπαθούν μάταια να την καθυποτάξουν. Όσο, όμως, αντιστέκεται η Δικαιοσύνη, τόσο αντιστέκεται και η Δημοκρατία».

«Είναι μία μάχη που μας αφορά όλους. Και έχουμε χρέος, όλοι μας, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, να προστατεύσουμε τη διάκριση των εξουσιών και να θωρακίσουμε την ισορροπία του πολιτεύματος. Στην πράξη», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ