ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης σε Τσελίκ: Η Ελλάδα σώζει ζωές στο Αιγαίο - Οι διακινητές δρουν ανενόχλητοι στην Τουρκία

Πλακιωτάκης σε Τσελίκ: Η Ελλάδα σώζει ζωές στο Αιγαίο - Οι διακινητές δρουν ανενόχλητοι στην Τουρκία
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ, που ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας «σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο» έδωσε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, υπογραμμίζει ότι η πραγματικότητα είναι αντίθετη με εκείνη που προσπαθεί να παρουσιάσει η Τουρκία και ότι η Ελλάδα σώσει στο Αιγαίο, τις ζωές ανθρώπων που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών τα οποία δρουν με την ανοχή της.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλακιωτάκη:

«Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που δηλώνει» αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης για να συνεχίσει λέγοντας:

«Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Ζωές που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών που η Τουρκία αφήνει να δρουν ανενόχλητα».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ στο πλαίσιο της επιχείρησης αντιστροφής της πραγματικότητας που συντηρούν για μέρες αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σκοτώνει ανθρώπους στο Αιγαίο».

«Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη και ανοίγει αυτά τα ζητήματα και επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή;», ισχυρίστηκε ο Τσελίκ.

Διαβάστε περισσότερα:

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τσελίκ: «Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ