ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Άγκυρα: Η ιστορία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράξει τους χάρτες

Μητσοτάκης σε Άγκυρα: Η ιστορία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράξει τους χάρτες
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πουλά σε φθηνή τιμή, ακριβά ψέματα και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στη Βουλή, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα αποτελεί το Διεθνές Δίκαιο και η Δημοκρατία. 

Τόνισε ότι η Ελλάδα συμπαραστέκεται στον αμυνόμενο στην Ουκρανία και αντιστέκεται στην καταπάτηση συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων, «που πρόθυμα κάποιοι να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα σύνορα έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο και πως η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Εκτίμησε ακόμη ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας, δεν φτάνει τελικά στους λαούς και πως «Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πουλά σε φθηνή τιμή, ακριβά ψέματα, πως κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό και επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τον πιο χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό και πρόσθεσε πως σταθερό τιμόνι, σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση.

«Σηκώνουμε το γάντι στις προκλήσεις των καιρών και απαντάμε: Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν αλλάζει η γεωγραφία με την παραχάραξη χαρτών

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις θέσεις της και οπλισμένη με το Διεθνές Δίκαιο και με τα επιχειρήματά της με τα οποία συμφωνεί η παγκόσμια κοινότητα.

«Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Γαλανό όμως θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας γιατί αν κάτι με κάνει αισιόδοξο είναι ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι λαοί γνωρίζουν πως οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται και ξέρουν ότι η ιστορία δεν ξαναγράφεται με πυροτεχνήματα.

Ο δυτικός χώρος παραμένει η πυξίδα μας

Χαρακτήρισε πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και τη Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι φυσικός χώρος της Ελλάδας παραμένει ο δυτικός κόσμος.

Σε αυτό το πλαίσιο η χώρα μας συμπαραστέκεται στην Ουκρανία, στον αμυνόμενο κόντρα στην καταπάτηση των συνόρων και την αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων.

«Αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στηλίτευσε ακόμη την προσπάθεια της Ρωσίας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο και την ακρίβεια σε μοχλό αποσταθεροποίησης των κοινωνιών και πως η Ευρώπη οικοδομεί ισχυρά αναχώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλά σε φθηνή τιμή, ακριβά ψέματα

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ζει στη σκιά του δικού του παρελθόντος και καταστροφολογεί ακόμα και σήμερα για τα πάντα.

Ειδικότερα είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση, κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊο επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, καταγγέλλει παραβίαση τάχα του ασύλου όταν η αστυνομία συλλαμβάνει συμμορίες που δρούσαν μέσα σε φοιτητικές εστίες.

«Πουλάει δηλαδή σε φθηνή τιμή ακριβά ψέματα, υποσχόμενη στους πάντες τα πάντα», τόνισε ο πρωθυπουργός και κατήγορησε τον Αλέξη Τσίπρα για χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό.

«Άκουσα τον κ. Τσιπρα να λέει χωρίς να ντρέπεται πως αν είχε τη δυνατότητα να μοιράσει 50 δις θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί αυτή είναι η μορφή του πιο χυδαίου του πιο κυνικού παλαιοκομματισμού που έχει καταδικαστεί πιά ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες πολίτες», είπε ο πρωθυπουργός.

Σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι σηκώνει το γάντι στις προκλήσεις των καιρών και απαντά:

«Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση».

Να δοθεί ευρωπαϊκή λύση για το κύμα ανατιμήσεων

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ακόμη στην ανάγκη να δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο κύμα ανατιμήσεων καθώς απαιτείται κοινή απάντηση σε ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα.

«Κανείς εθνικός προϋπολογισμός, κανείς μηχανισμός ανάκτησης υπερκερδών δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό, απλά λέει ψέματα. Κι αυτός είναι ο λόγος που προσωπικά εδώ και πολλούς μήνες δίνω τη μάχη για μία συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στην τιμή του εισαγόμενου φυσικού αερίου, στηλίτευσε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και διαπίστωσε πως οι ελληνικές θέσεις βρίσκουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

«Σε μία τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορούν να αντισταθούν εθνικοί μικροϋπολογισμοί, που υπονομεύουν συνολικά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ούτε, βεβαίως, επιχειρήματα υπέρ του δήθεν ελεύθερου ανταγωνισμού, γιατί όταν ο τελευταίος δεν λειτουργεί σωστά, όταν οι αγορές λειτουργούν σωστά, τότε το λόγο πρέπει να τον έχει η Πολιτεία. Αυτή που τώρα καλείται να παρέμβει για να υπενθυμίσει πως οι αγορές είναι συντελεστές και όχι αποκλειστικοί ρυθμιστές της οικονομίας και ότι αυτές υπάρχουν στο όνομα των πολιτών και όχι το αντίθετο», είπε ο πρωθυπουργός.

Θα συνεχιστεί η στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη μπορούν τελικά να αναδιαμορφωθούν και «η ευρωπαϊκή μας οικογένεια να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση μέσα από το δρόμο που τελικά οδηγεί πάντα σε λύση, με περισσότερη, δηλαδή, Ευρώπη».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι σε εθνικό επίπεδο η στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχιστεί με μέτρα «ρεαλιστικά, αλλά και αποτελεσματικά».

Θα συνεχιστεί η στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη μπορούν τελικά να αναδιαμορφωθούν και «η ευρωπαϊκή μας οικογένεια να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση μέσα από το δρόμο που τελικά οδηγεί πάντα σε λύση, με περισσότερη, δηλαδή, Ευρώπη».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι σε εθνικό επίπεδο η στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχιστεί με μέτρα «ρεαλιστικά, αλλά και αποτελεσματικά».

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα η Γραμμή 3 στο Μετρό του Πειραιά

Παράλληλα ανακοίνωσε πως την προσεχή Δευτέρα εγκαινιάζονται οι τρεις τελευταίοι σταθμοί στη «Γραμμή 3» του Μετρό στον Πειραιά, λέγοντας ότι χτίζεται μια νέα Ελλάδα «κόντρα σε κάθε αντιξοότητα».

Χαρακτήρισε οδηγό, ενόψει και ενός δύσκολου χειμώνα, τρία εθνικά ζητούμενα: τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια.

«Οικονομικές δυσκολίες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αυξήσουν την αγωνία. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε αυτή η δικαιολογημένη αγωνία να μην μετατραπεί σε τυφλή διαμαρτυρία. Πολύ περισσότερο να μην μετατραπεί σε φλερτ με τη δημαγωγία», σημείωσε.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα γενέθλια της ΝΔ

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τα 48α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας. Δεσμεύθηκε να υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους «πάνω και πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς του κέντρου και της αριστεράς».

«Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους Αυτό σημείωνε η διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου του 1974 με την υπογραφή του ιδρυτή μας του Κωνσταντίνου Καραμανλή», τόνισε.

«Ναι η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελληνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά», είπε ο πρωθυπουργος

Καμία κυβέρνηση δε συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο

«Με δεσμευτικές αρχές αλλά με αδέσμευτη σκέψη και έχοντας πάντα ακέραια τέσσερα θεμέλια την προστασία της πατρίδος: την ανοιχτή και παραγωγική οικονομία, τη δίκαιη και δημοκρατική οικονομία, αλλά και την εθνική ενότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες κρίσεις, την οικονομική, την πανδημία του κορωνοϊου αλλά και την «μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο», λέγοντας ότι «καμία κυβέρνηση δε συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο»

Διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά και να αμύνεται με επιτυχία στις προκλήσεις όπως το εισαγόμενο κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή έκρηξη από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Κι όμως παρά τις αντιξοότητες η πατρίδα μας προχωρά μπροστά είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που υπομένει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ