Τα σενάρια για την τύχη της Κατριβάνου
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία καταψήφισε τα άρθρα για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τον «κόφτη».
Αυτήν τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο να της ζητηθεί να παραιτηθεί ή να κληθεί στα αρμόδια όργανα για να δώσει εξηγήσεις. Αν παραιτηθεί, θα παραδώσει την έδρα της στον αμέσως επόμενο εκλόγιμο βουλευτή.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ίδια η κ. Κατριβάνου θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραίτησή της θα είναι η ενδεδειγμένη κίνηση.
Άλλες πάλι πηγές κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίησή της από το ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι κρατά την έδρα της, παραμένει βουλευτής και η βουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης υποχωρεί από τους 153 που έχει σήμερα στους 152.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζητήθηκε σε 149 άρθρα του πολυνομοσχεδίου, διαφοροποιήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου που καταψήφισε τα άρθρα για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον περιβόητο «κόφτη».
Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις για «φρουτάκια» σε ίντερνετ - καφέ στην Ανάληψη
11:02
AEGEAN - Αποτελέσματα Δευτέρου Τριμήνου και Πρώτου Εξαμήνου 2026: Θετική αλλά μειωμένη η κερδοφορία
10:57
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 6,5 δισ. ευρώ έως και τον Αύγουστο - Ξεπέρασε τους στόχους
10:54
Ελλείψεις πυρομαχικών και καταστροφές: Τι αναφέρει η έκθεση του Πενταγώνου για τον πόλεμο με το Ιράν
10:50