ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στη ΝΔ από την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή

Ικανοποίηση στη ΝΔ από την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή

Ικανοποίηση από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή το βράδυ της Κυριακής εκφράζουν στη ΝΔ προχωρώντας παράλληλα σε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπερψήφιση των μέτρων.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για τη «στιγμή της αποκάλυψης όπου ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για να παραμείνει στην καρέκλα του».

Την ίδια ώρα όμως στη ΝΔ επισημαίνουν πως η χώρα και το πολιτικό σκηνικό μπαίνουν σε μία νέα περίοδο με τον Αλέξη Τσίπρα να κινείται πλέον στη λογική του σκληρού ρεαλισμού. "Θα πρέπει να τον ξαναδιαβάσουμε από την αρχή και στο πλαίσιο ενός νέου περιβάλλοντος” λένε χαρακτηριστικά για τον Πρωθυπουργό ενώ παραδέχονται πως ο κ. Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει χρόνο.

Από εκεί και πέρα όμως εκτιμούν πως τα μεγάλα προβλήματα για την κυβέρνηση θα αρχίζουν να φαίνονται σταδιακά και μετά το καλοκαίρι, όταν δηλαδή θα αρχίσει να δοκιμάζεται και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα. Σε αυτή την περίοδο θεωρούν πως η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία θα σπεύσει να ελέγξει πλήρως το κράτος αλλά και τα ΜΜΕ.

Σε αυτό το διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να εδραιώσει σε επίπεδο κοινωνίας όχι μόνο την εικόνα του επόμενου Πρωθυπουργού αλλά και του πολιτικού αρχηγού που έχει ξεκάθαρο σχέδιο και είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Σε αυτή τη λογική, χθες στη Βουλή, παρουσίασε για πρώτη φορά την πολιτική για έξοδο από την κρίση, πολιτική που βασίζεται σε δύο πυλώνες, τη συμφωνία αλήθειας με την ελληνική κοινωνία και τη νέα μεγάλη συμφωνία με την Ευρώπη. Με ορίζοντα για την πλήρη έξοδο της χώρας από την κρίση το 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει πλέον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν ζητηθεί από τους εταίρους επιζητώντας μία νέα συμφωνία της τάξης του 2%.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε πως με την πολιτική του η χώρα μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% με γενναίες μεταρρυθμίσεις, δημιουργία 120 χιλιάδων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο, ενώ θεωρεί εφικτή μια συμφωνία με τους εταίρους για το χρέος στη λογική της μείωσης των επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ενώ σαφής ήταν η προσπάθειά του να αποδώσει προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για τη σημερινή κατάσταση. Το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα και τις επαφές του με την κοινωνία με στόχο να παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ ενώ θα συνεχίσει και τον κύκλο επαφών του στο εξωτερικό. Στην ανάγκη για μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη αναμένεται να αναφερθεί και στις επαφές που θα έχει στο τέλος του μήνα στο Λουξεμβούργο στο περιθώριο της πανηγυρικής Συνόδου του ΕΛΚ για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ