ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σμίχαλ: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

Μητσοτάκης σε Σμίχαλ: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. INTIME NEWS

«Η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας». Αυτό υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε στην Πράγα με τον Ουκρανό, Ντένις Σμίχαλ, λίγο πριν από την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της χώρας μας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε, επίσης, τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον κ. Σμίχαλ την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της ΕΕ για την Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ