ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για ανάρτηση Τσιάρτα που καλεί να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ

Αντιδράσεις για ανάρτηση Τσιάρτα που καλεί να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ
Η ανάρτηση Τσιάρτα προκάλεσε την αντίδραση του Περισσού Eurokinissi

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η ανάρτηση του Βασίλη Τσιάρτα, με την οποία ζητούσε εμμέσως πλην σαφώς να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Με αφορμή την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ουκρανία, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναρωτήθηκε γιατί καθυστερεί η Ελλάδα να πράξει το ίδιο, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Σκεφτήκαμε να μπούμε στον κόπο να εξηγήσουμε στον Βασίλη Τσιάρτα γιατί το σύστημα “καθυστερεί” να ξεμπερδέψει με το ΚΚΕ, αλλά επειδή δε φημίζεται για την ταχύτητά του, μέχρι να απαντήσει, θα έχουν χτιστεί άλλα πέντε γήπεδα στη Φιλαδέλφεια και θα είναι πάλι ακάλεστος» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του ΚΝΕ - Οδηγητή.

Το ΚΚΕ τέθηκε εκτός νόμου τον Δεκέμβριο του 1947.

Νομιμοποιήθηκε εκ νέου στις 23 Σεπτεμβρίου 1974, σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της μεταπολίτευσης, όταν η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ανακοίνωσε την υπογραφή του σχετικού νομοθετικού διατάγματος που επίσης προέβλεπε την κατάργηση του διαβόητου νόμου 509, με τον οποίο διώχτηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ