ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Ερντογάν: Η προειδοποίηση ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε εφιάλτης των εχθρών μας

Επιμένει ο Ερντογάν: Η προειδοποίηση ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε εφιάλτης των εχθρών μας
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AP Photo/Darko Bandic)

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας για πολλοστή φορά λόγο για εχθρικές συμπεριφορές της Ελλάδας και υποστηρίζοντας ότι «η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να δυναμιτίσει εκ νέου τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιλέγοντας για ακόμη μια φορά να προκαλέσει τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αξιολόγησε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές.

«Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα. Η φράση μας 'θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ' έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασης μας την εκτελούμε κατά γράμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ερντογάν σε ΕΕ: Σταματήστε να στηρίζετε τις «παρανομίες» της Ελλάδας

Παράλληλα χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε επίθεση και σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλώντας τη να σταματήσει να στηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες της Ελλάδας και να ζητήσει από την Αθήνα να προσέλθει σε διμερή διάλογο με την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του εναντίον της Ελλάδας, ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο.

«Κάθε εξέλιξη στον κόσμο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία είναι απαραίτητη για την ευρωπαϊκή γεωγραφία» είπε ο Ερντογάν, μετά το τέλος του υπουργικού του συμβουλίου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πρόοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ.

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει ειδικά η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ