ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κολωνός: Εκτός δήμου Αθηναίων η σύζυγος του 53χρονου με απόφαση Μπακογιάννη

Κολωνός: Εκτός δήμου Αθηναίων η σύζυγος του 53χρονου με απόφαση Μπακογιάννη
Είναι αδύνατο η σύζυγος του κατηγορουμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της», αναφέρουν πηγές του Δήμου Αθηναίων ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εκτός δήμου Αθηναίων έθεσε ο  Κώστας Μπακογιάννης τη σύζυγο του 53χρονου που συνελήφθη για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό.

Πηγές του Δήμου Αθηναίων, αναφέρουν ότι «είναι προφανές πως μέσα σε αυτές τις συνθηκες είναι αδύνατο η σύζυγος του κατηγορουμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της. Για αυτό, από το πρωί τη Δευτέρας έχει ζητηθεί η παραίτησή της από τα συλλογικά όργανα στα οποία μετείχε, και σήμερα με απόφαση του δημάρχου διαγράφηκε από τη δημοτική παράταξη Αθήνα Ψηλά».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και βρίσκονται δίπλα στην 12χρονη και την οικογένειά της.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κατηγορουμένων για τον βιασμό

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 53χρονου και του 42χρονου που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Η δημοσίευση των στοιχείων έγιναν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε τη φωτογραφία του 53χρονου πατώντας εδώ

Δείτε τη φωτογραφία του 42χρονου πατώντας εδώ

Βαρύτατες οι κατηγορίες για τον 53χρονο, καθώς του ασκήθηκε δίωξη για:

  • Βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση
    διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  • Εμπορία ανθρώπων
  • Νόμο περί όπλων

Σε βάρος του 42χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για

  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση
  • Εμπορία ανθρώπων.

Θεοδωρικάκος: Όλα στο φως, δεν θα μείνει καμία σκιά

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, ώστε να μη μείνει καμία σκιά και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε χαρακτηριστικά:

«Θα μιλήσω σαν πατέρας. Νιώθω αποτροπιασμό γι' αυτό το τέρας».

Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της με άψογο τρόπο. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια όποιος κι αν εμπλέκεται. Όλα στο φως, δεν θα μείνει καμία σκιά. Θα αποκαλυφθούν όσοι εμπλέκονται. Η ιστορία θα πάει μέχρι τέλους και όλοι θα αποδοθούν στη δικαιοσύνη».

Γιαγιά 12χρονης: Έδιναν 10.000 ευρώ για να ξεχαστούν οι βιασμοί

«Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα. Λέει η νύφη μου ‘δε θέλω τα λεφτά, θα τη θάψω’ και έφυγε, τίποτα άλλο», είπε στο Mega η γιαγιά της 12χρονης.

Αποκάλυψε πως η θεία του κοριτσιού ήταν αυτή που ανακάλυψε τι συμβαίνει όταν είδε μηνύματα στο κινητό της.

«Έχει κλειστεί το παιδί μέσα, κλαίει όλη μέρα. Εγώ δεν τον ήξερα, λέω την αλήθεια, δεν τον ήξερα καν τον άνθρωπο. Δε μου άρεσε όταν είδα να ανεβάζει φωτογραφίες της μικρής. Εγώ δεν ασχολούμαι με τα κινητά, έχω ένα απλό κινητό και μου δείχνουν τα άλλα τα εγγόνια μου τα μεγάλα, ‘δες εδώ ανεβάζει φωτογραφίες’. Η θεία τα είδε. Είδε τα μηνύματα στο τηλέφωνο. Είδε το τηλέφωνο και είδε το παιδί να ασχολείται και λέει να δω τι είναι αυτά και τα βρήκε όλα αυτά και φρίκαρε. Τα είδε όλα και κανόνισε από εκεί και πήγαν κατευθείαν στη ΓΑΔΑ η μάνα και έκανε την καταγγελία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ