ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ στη «σκιά» των τουρκικών απειλών

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ στη «σκιά» των τουρκικών απειλών
Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά και στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, αναφορικά με τις επαφές του την Κυριακή στην Αίγυπτο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση ενώ με τη σειρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα παρουσιάσει την κατάσταση στο μεταναστευτικό στα νησιά και τον Έβρο.

Μιλώντας από την Έδεσσα χθες, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στην Άγκυρα:

«Είπαμε ότι θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδος στην περιοχή και την Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν. Διότι ενισχύσαμε την άμυνα μας και θωρακίσαμε τις συμμαχίες μας και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο πορευόμαστε στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ