ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Egyptair: H Αίγυπτος ζητά όλα τα στοιχεία της μοιραίας πτήσης από Ελλάδα και Γαλλία

Egyptair: H Αίγυπτος ζητά όλα τα στοιχεία της μοιραίας πτήσης από Ελλάδα και Γαλλία

Ο αρχιεισαγγελέας της Αιγύπτου ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να παραδώσουν στο Κάιρο όλα τα δεδομένα τα οποία έχουν στην κατοχή τους και σχετίζονται με το Airbus A320 της εταιρείας EgyptAir το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο.

Οι αιγυπτιακές δικαστικές αρχές ζητούν στοιχεία που αφορούν το διάστημα της παραμονής του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, μέχρι και την έξοδό του από τον γαλλικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Νάμπιλ Σάντεκ ζήτησε όλα τα έγγραφα, τα ηχητικά αρχεία και τα αρχεία βίντεο που διαθέτει το Παρίσι.

Παράλληλα, ο Σάντεκ ζήτησε από τις αρχές της Ελλάδα να του παραδώσουν απομαγνητοφωνημένες όλες τις συνομιλίες μεταξύ του πιλότου του Airbus και των ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ ζήτησε να ερωτηθούν εάν ο πιλότος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Υπενθυμίζεται πως το Airbus που εκτελούσε την πτήση 804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών από το Παρίσι στο Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Πέμπτη λίγη ώρα αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, πάνω από τη Μεσόγειο.

Στα 10 μέλη του πληρώματός του και τους 56 επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι υπήκοοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ