ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Οικονόμου: Προκλητική συμπεριφορά Τουρκίας που ωθεί σε μεθοριακό επεισόδιο

Λ. Οικονόμου: Προκλητική συμπεριφορά Τουρκίας που ωθεί σε μεθοριακό επεισόδιο
«Είμαστε ψύχραιμοι, αποφασισμένοι και ενεργούμε με βάση ό,τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός ΠΡΟΠΟ και ζήτησε ενότητα απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στα σύνορα εξέφρασε ο Λευτέρης Οικονόμου και διαβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα.

«Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια αρκετά προκλητική συμπεριφορά από πλευράς τουρκικών αρχών, θέλοντας να ωθήσουν τα πράγματα σε μεθοριακό επεισόδιο», ανέφερε στη Βουλή παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Είμαστε ψύχραιμοι, αποφασισμένοι και ενεργούμε με βάση ό,τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον», διαβεβαίωσε και ζήτησε ενότητα απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Αναφερόμενος στο περιστατικό του Αυγούστου με τους 38 μετανάστες στον Έβρο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε πως αδιαμφισβήτητα βρίσκονταν επί τουρκικού εδάφους. Σημείωσε ακόμη, πως ο όλος θόρυβος δημιουργήθηκε λόγω των μηνυμάτων μιας ΜΚΟ που επανόρθωσε εκ των υστέρων ζητώντας συγγνώμη και αξιολογείται ως υποκινούμενη από την τουρκική πλευρά. Χαρακτήρισε δε, αρκετά ύποπτη την επιχειρησιακή τακτική των τουρκικών αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ