ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία για την έκθεση της Κομισιόν: Εκφράζει ελληνικές μαξιμαλιστικές θέσεις

Τουρκία για την έκθεση της Κομισιόν: Εκφράζει ελληνικές μαξιμαλιστικές θέσεις
Απορρίπτει τις επικρίσεις των Βρυξελλών σε θέματα πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Τουρκία (AP Photo/Khalil Hamra)

Σε υψηλούς τόνους απαντά η Τουρκία στον «πάγο» των Βρυξελλών στην ενταξιακή της προοπτική, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί «παράνομες και μαξιμαλιστικές απόψεις» της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την έκθεση της Κομισιόν για τη διεύρυνση της ΕΕ, κάνει λόγο για προκατάληψη σε βάρος της Τουρκίας και απορρίπτει τις επικρίσεις σε θέματα πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ειδικά για την Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι η ΕΕ δεν είναι «διεθνές δικαστικό όργανο» και κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι μεροληπτούν υπέρ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όπως πάντα, αντικατοπτρίζουν τις παράνομες και μαξιμαλιστικές απόψεις του διδύμου Ελλάδας/Ελλήνων, των Τουρκοκυπρίων αγνοούνται στην έκθεση και οι απόψεις της χώρας μας και η ΤΔΒΚ δεν περιλαμβάνονται με κανέναν τρόπο, γεγονός που αποκαλύπτει ξεκάθαρα για ποιανού συμφέροντα συντάχθηκε η έκθεση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ