ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις: Αυλαία για την εξεταστική - Στις 21 Οκτωβρίου η συζήτηση στην ολομέλεια

Παρακολουθήσεις: Αυλαία για την εξεταστική - Στις 21 Οκτωβρίου η συζήτηση στην ολομέλεια
Σε ανοιχτή συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το απόρρητο πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ΙΝΤΙΜΕ

Σε ανοιχτή συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το απόρρητο πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα σε τίτλους τα συμπεράσματα του. Εκτιμά ότι αφενός δεν προέκυψαν στοιχεία σύνδεσης του λογισμικού Predator με το ελληνικό δημόσιο και την ΕΥΠ και αφετέρου ότι οι όλες οι διαδικασίες για τις επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. «Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενα του», σχολίασε βουλευτής της πλειοψηφίας όταν ρωτήθηκε για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος ανέφερε ότι «ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης». Όπως είπε, «από τις 6 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν έξι εβδομάδες διαρκών εργασιών της εξεταστικής επιτροπής 5.000 έγγραφα σελίδες από καταθέσεις από μαρτυρίες από στοιχεία για πρώτη φορά στην ιστορία κατέθεσαν τρεις πρώην και ένας νυν διοικητές της ΕΥΠ.
Από τα παραπάνω στοιχεία τεκμαίρεται πως δεν προέκυψε καμιά σύνδεση μεταξύ του predator και των κυβερνητικών υπηρεσιών πολύ περισσότερο της ΕΥΠ. όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κύριοι κύριοι Πιτσιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα».

Για συγκάλυψη έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες και συμπλήρωσε ότι από τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με την διαδικασία της νόμιμης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου κακόβουλου λογισμικού Predator.

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, τις οποίες διαδικασίες επιχείρησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ με εντολή της Κυβέρνησης να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης. Δεν τα κατάφερε. Από όλες στις διαθέσιμες πληροφορίες, προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με την διαδικασία της νόμιμης επισύνδεσης αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου κακόβουλου λογισμικού Predator.
Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης, δεν είχε απλώς γνώση αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε.
Οι ευθύνες αυτής της Κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, θα αποκαλυφθούν με την χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε ότι «σήμερα η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε ακόμη και το πόρισμα να μείνει απόρρητο ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει οι πολίτες όμως οφείλουν τώρα να κρίνουν να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας».

Προκλητικούς χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση ο Νίκος Καραθανασόπουλος. «Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών η κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλός καμωμένα είναι εντελώς προκλητικοί. υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας για τις υποκλοπές αλλά και στην κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Έμεινε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης και της χώρας μας που επιτρέπει τις μαζικές και προληπτικές παρακολουθήσεις όλων καθώς επίσης και οι δράσεις των κρατικών και παρακρατικών, εγχώριων και ξένων, μυστικών υπηρεσιών. Τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση ΓΙ την επόμενη ημέρα. Με στόχο τον εγκλωβισμό των συνειδήσεων δεν πρέπει να περάσουν. Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση του λαού και δεν πρέπει να την εκχωρεί σε κανέναν σωτήρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ