ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θερμό επεισόδιο Πολάκη - Σακοράφα στη Βουλή

Θερμό επεισόδιο Πολάκη - Σακοράφα στη Βουλή
Αφορμή στάθηκαν οι συνεχείς διακοπές της ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη με την κυρία Σακοράφα να απευθύνεται με σκληρή γλώσσα στον κ. Πολάκη EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγριο καυγά είχαν στη Βουλή Παύλος Πολάκης και Σοφία Σακοράφα με την αντιπρόεδρο του Σώματος να καλεί τη φρουρά να απομακρύνει από την αίθουσα της Ολομέλειας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκαν οι συνεχείς διακοπές της ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη με την κ. Σακοράφα να απευθύνεται με σκληρή γλώσσα στον κ. Πολάκη.

Σοφία Σακοράφα: Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε, στο καφενείο του χωριού σας;, Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας, ντροπή σας...

Ο Παύλος Πολάκης δεν πτοήθηκε και συνέχισε να διαμαρτύρεται, όρθιος, για τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σοφία Σακοράφα: Παρακαλώ να βγάλετε έξω από την αίθουσα τον κύριο συνάδελφο... Είστε υποχρεωμένος να τον ακούσετε (σ.σ. Άδωνι Γεωργιάδη) όπως ακούν κι εσάς όλοι με τον τρόπο που μιλάτε...

Παύλος Πολάκης: Μην μου κουνάτε το δάχτυλο...

Σοφία Σακοράφα: Δεν κουνάω κανένα δάκτυλο.

Αφορμή για το θερμό επεισόδιο Πολάκη- Σακοράφα στάθηκε η υπόθεση της προέγκρισης χρηματοδότησης εταιρείας της συζύγου το βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια. Ο ίδιος ο βουλευτής, νωρίτερα, μίλησε για ατμόσφαιρα πολιτικού χαμαιτυπείου και κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι προσπάθησε να τον εμπλέξει σε μια κατά φαντασία υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, με αφορμή τα επενδυτικά σχέδια της συζύγου του.

«Η λάσπη και ο βούρκος δεν θα βρουν ποτέ δικαίωση στα μάτια του ελληνικού λαού», είπε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης παίρνοντας το λόγο υποστήριξε ότι «με φωτογραφική διάταξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων προβλέφτηκε η δυνατότητα επιχορήγησης γηροκομείων ή κέντρων αποκατάστασης».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας ανέφερε ότι δεν εκδόθηκε ποτέ απόφαση για επιχορήγηση της επιχείρησης της συζύγου του κ.Μαραβέγια. «Για να ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στη χρηματοδότηση, απαιτείται η έκδοση ατομικού ΦΕΚ από τον γενικό διευθυντή ιδιωτικών επενδύσεων και δεν αρκεί η αναγραφή στον οριστικό πίνακα», είπε και στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο κ.Πολάκης έχει μανία να μας βγάλει όλους κλέφτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ