ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Δυναμικά κινήθηκε ο τουρισμός και το Σεπτέμβριο

Ζαχαράκη: Δυναμικά κινήθηκε ο τουρισμός και το Σεπτέμβριο
Τον Σεπτέμβριο του 2022 καταγράφηκε αύξηση 7,2% στην κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια συγκριτικά με το 2019, σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη Eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε ο τουρισμός στη χώρα μας και τoν μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με το έτος 2019, όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 είπε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία είχε υπέρβαση των διεθνών πτήσεων σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ όλες οι άλλες είχαν πτώση».

Ειδικά, τον Σεπτέμβριο του 2022, επισήμανε, καταγράφηκε αύξηση 7,2% στην κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια συγκριτικά με το 2019.

«Ακόμα, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος έδειξαν ότι για τον μήνα Ιούλιο είχαμε υπέρβαση κατά τι των στοιχείων του 2019, αυτό είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο και περιμένουμε και τα στοιχεία του Αυγούστου γιατί ήταν ένας πολύ δυναμικός Αύγουστος. Το πολύ ελπιδοφόρο όμως είναι ότι βλέπουμε ταξιδιώτες επισκέπτες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε πολλές περιοχές να θυμίζουν Αύγουστο, να έχουν πληρότητα 85% τον Σεπτέμβριο, να πέφτει γύρω στο 60-70% τον Οκτώβριο και να συνεχίζεται μία τάση προς τις πόλεις πλέον, η Αθήνα έχει πολύ τουρισμό και θα συνεχίσει να έχει. Αυτό δείχνει ότι η δυναμική του city break, του διαλείμματος του τριημέρου αλλά και των ανθρώπων που έχουν την δυνατότητα πλέον να ταξιδεύουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ευρωπαϊκές χώρες που έχουν διακοπές μέσα στο φθινόπωρο, όλες αυτές είναι στοχευμένες καμπάνιες που κάνουμε στις χώρες αναφοράς» συμπλήρωσε η κα Ζαχαράκη.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Νικολαΐδη

Η Υφυπουργός Τουρισμού μίλησε για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. «Να εκφράσω την λύπη μου για τον χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, εκφράζω και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην οικογένεια, στους οικείους και την μικρή του κόρη, πραγματικά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, μεγάλη απώλεια, ήταν ένας νέος άνθρωπος που όμως είχε ένα πολύ έντονο αποτύπωμα.

»Ακόμα και η ανάρτησή του, τα δύο μετάλλια να βγουν σε δημοπρασία, αυτά τα χρήματα να πάνε σε παιδιά σε δομές που αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα υγείας, δείχνουν ένα αποτύπωμα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν σταματούσε να σκέφτεται τον συνάνθρωπο. Ειλικρινή συλλυπητήρια σε όσους τον γνώρισαν και όλους όσους ενέπνευσε με το προσωπικό του παράδειγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ