ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για μη εμβολιασμένους υγειονομικούς: «Από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήραμε»

Πλεύρης για μη εμβολιασμένους υγειονομικούς: «Από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήραμε»
Θα εκτιμηθεί μέσα στον Οκτώβριο η απόφαση για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς και την επιστροφή τους στο ΕΣΥ, κατά τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Για το ενδεχόμενο επιστροφής των μη εμβολιασμένων υγειονομικών στο ΕΣΥ, μίλησε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος μιλώντας στο Open, είπε μεταξύ άλλων ότι «πολλές φορές έχω ρωτηθεί για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης. Και τη στηρίζω και πιστεύω ότι ήταν από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήραμε. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη να είναι εκτός του ΕΣΥ. Ακόμα και οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν περισσότερο από τους εμβολιασμένους. Ως υπουργός Υγείας δεν θα μπορούσα να πάρω το βάρος ένας ογκολογικός ασθενής να κολλήσει και να μολυνθεί από ένα ανεμβολίαστο γιατρό» είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Τι μας είπε το ΣτΕ; Γιατί δεν έχω κρύψει ποτέ τη θέση μου ότι θα έπρεπε να είναι εκτός συνολικά δηλαδή να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός».

Σύμφωνα με τον υπουργό, κατά την απόφαση που έκρινε το ΣτΕ ότι δηλαδή είναι συνταγματικό το μέτρο είπε ότι επειδή είναι ένα πράγματι μέτρο που παρεμβαίνει έντονα στην προσωπικότητα του ανθρώπου θα πρέπει να εκτιμάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτή την έννοια θα εκτιμηθεί μέσα στον Οκτώβριο, περιμένουμε τα στοιχεία του Οκτωβρίου» αποκάλυψε ο ίδιος.

«Συνολικά το ΕΣΥ έχει 107.000 άτομα που εργάζονται και οι ανεμβολίαστοι είναι 2100», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ