ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στο πρώτο Ελληνο-Αιγυπτιακό Φόρουμ

Τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στο πρώτο Ελληνο-Αιγυπτιακό Φόρουμ
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Ελληνο-Αιγυπτιακό Φόρουμ για την άμεση προώθηση τουριστικών συνεργασιών, σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Κατανόησης για τη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στον Τουρισμό, μεταξύ της Αν. υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και του Αιγύπτιου Ομόλογού της κ. Γεχία Ρασίντ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση του φόρουμ που δημιουργεί νέες προοπτικές συνεργασίας στον τουρισμό, ως τομέα προτεραιότητας και για τις δύο χώρες. Επιπλέον ευχαρίστησαν την αν. υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για την παρουσία της και την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας.

Η κ. Κουντουρά στην ομιλία της εξέφρασε την συμπαράσταση της για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο αιγυπτιακός λαός και αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του τουρισμού για την εξασφάλιση συνθηκών σταθερότητας, ευημερίας, ασφάλειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, παρουσίασε τις ισχυρές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και δήλωσε την στήριξή της στην ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεων με την Αίγυπτο.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και 25 τουριστικοί φορείς και εκπρόσωποι διαφόρων κλάδων της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Στο πλαίσιο του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές (Β2Β) συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων επιχειρηματιών του τουρισμού, tour operators και τουριστικών γραφείων των δύο χωρών με στόχο την επίτευξη άμεσων συνεργασιών και συμφωνιών.

Ακολούθησε συνάντηση της αν. υπουργού Τουρισμού με τον Ομόλογό της κ. Γεχία Ρασίντ (Yehia Rashed) στο Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, όπου συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας στην κρουαζιέρα για την νοτιοανατολική Μεσόγειο για το 2017 και διενέργειας φεστιβάλ για την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού.

Τα ΜΜΕ της Αιγύπτου προβάλλουν εκτενώς την επίσκεψη της αν. υπουργού Τουρισμού στην Αίγυπτο -ως την πρώτη επίσκεψη ξένου αξιωματούχου μετά τα πρόσφατα γεγονότα- τονίζοντας τον συμβολικό χαρακτήρα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ