ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επιπλέον κίνδυνοι στη Μεσόγειο από το τουρκολιβυκό «μνημόνιο»

Δένδιας: Επιπλέον κίνδυνοι στη Μεσόγειο από το τουρκολιβυκό «μνημόνιο»
Ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως πρόκειται για ένα «μνημόνιο» που δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο Υπουργείο Εξωτερικών

Την πολιτική διεθνοποίησης της τουρκικής προκλητικότητας συνεχίζει η Αθήνα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να ενημερώνει τους Ευρωπαίους εταίρους του για το δήθεν «μνημόνιο» που  υπέγραψαν Άγκυρα και Λιβύη.

«Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ για το δήθεν ''μνημόνιο'' που υπογράφηκε μεταξύ κυβέρνησης της Τρίπολης και Τουρκίας. Ένα ''μνημόνιο'' το οποίο δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο», τόνισε ο κ. Δένδιας, προσερχόμενος στο στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, που διεξάγεται σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο θα μπορέσει να μεταβεί στο Κίεβο, με βασικό θέμα συζήτησης τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. «Θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία στο Συμβούλιο να κάνουμε νέα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία κατά τη φάση αυτή της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής. Για μένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσω να βρεθώ στο Κίεβο», δήλωσε.

Εξάλλου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στο Λίβανο.

«Θα συζητήσουμε για τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μια συμφωνία που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και είναι εξαιρετικά σημαντική σαν ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφορών στη Μεσόγειο», ανέφερε ο Ν. Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ