ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Καρδίτσα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Καρδίτσα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει σειρά επαφών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το πρωί θα επισκεφθεί εργοτάξιο, όπου εκτελούνται έργα υποδομών, ενώ στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο δημαρχείο Αργιθέας και εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τους δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα της ΠΕ Καρδίτσας και Αγράφων της ΠΕ Ευρυτανίας.

Μητσοτάκης: Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάναμε - 70.000 θέσεις εργασίας

Μιλώντας χθες στα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό χθες, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αναφορικά με το εμβληματικό έργο «το είπαμε και το κάναμε».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «πιστέψαμε το εμβληματικό έργο και το προωθήσαμε από την πρώτη στιγμή. Υπερβήκαμε αγκυλώσεις, βαλτωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το μπερδεμένο κουβάρι ξετύλιξαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού και η διοίκηση, δίνοντας συγχαρητήρια για τη «σπουδαία δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα». Σημείωσε, δε, ότι πλέον στρεφόμαστε στο μέλλον.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο όφελος της μεγάλης επένδυσης, το οποίο επεκτείνεται σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και έχει τόσο οικονομικό, όσο και κοινωνικό όφελος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για επένδυση που θα φέρει 14 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, 70.000 θέσεις εργασίας και ώθηση σε δεκάδες κλάδους της οικονομίας.

Επισήμανε πως το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες, που επιπλέον επιτρέπει στην πρωτεύουσα να στραφεί στη θάλασσα και να καταστήσει το Ελληνικό τοπόσημο νέας εποχής.

Τα εγκαίνια γίνονται παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του βασικού μετόχου Σπύρου Λάτση, του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ