ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στο Κίεβο ο Δένδιας: Μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ

Έφτασε στο Κίεβο ο Δένδιας: Μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ
Επαφές με Ουκρανούς αξιωματούχος θα έχει ο κ. Δένδιας σε λίγες ώρες στο Κίεβο ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Στο Κίεβο έφτασε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τρένο, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα καθώς και τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ, θα σας πω περισσότερα αφού δω τον ομόλογό μου κ. Κουλέμπα και τον πρόεδρο Ζελένσκι».

Η επίσκεψη αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Το ταξίδι του κ. Δένδια γίνεται σε μια περίοδο που έχει αυξηθεί η ένταση, με τη Ρωσία τις προηγούμενες ημέρες να έχει κάνει μπαράζ επιθέσεων τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες περιοχές, χτυπώντας σημαντικές δομές της χώρας και αφήνοντας πολίτες χωρίς νερό και ρεύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ