ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικό δίκτυο RND: «Όχι» υποβρύχια στην Τουρκία - Ο Ερντογάν είναι κίνδυνος για την ειρήνη

Γερμανικό δίκτυο RND: «Όχι» υποβρύχια στην Τουρκία - Ο Ερντογάν είναι κίνδυνος για την ειρήνη
Το γερμανικό δίκτυο αναφέρει ότι η παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, θα μετατόπιζε την ισορροπία δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Άγκυρας Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ θα πρέπει να επιτέλους να του δείξει τα όριά του. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει κάτι», σημειώνει το Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανία RND παραθέτοντας σχόλιο με τίτλο «Να δείξουν κόκκινη κάρτα στον Ερντογάν!».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το RND σημειώνει: «Την ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει τον βάναυσο πόλεμο στην Ουκρανία με επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό, ο τούρκος πρόεδρος απειλεί σχεδόν καθημερινά τη γείτονά του και εταίρο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα με σύνθημα "θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα". Ο αμερικανός στρατιωτικός ιστορικός και ειδικός σε ζητήματα Τουρκίας Ράιαν Τζινγκέρας παρατηρεί ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας "δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και πιθανή".

Μετά τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να του δείξει κόκκινη κάρτα. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τον αυταρχικό Τούρκο πρόεδρο. Με αφορμή τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα η παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, μιας και αυτά θα μετατόπιζαν την ισορροπία δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Άγκυρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ