ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις
Εν αναμονή των τοποθετήσεων του Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων αρχηγών συζητείται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ΙΝΤΙΜΕ

Εν αναμονή των τοποθετήσεων του Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων αρχηγών συζητείται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε να επιτραπεί στα κόμματα να καταθέσουν στα πρακτικά τα πορίσματα τους, καλώντας μάλιστα, και την πλειοψηφία να πράξει το ίδιο και να μην καλύπτεται πίσω από τη μυστικότητα που η ίδια επέβαλε.«Δεν είναι δυνατόν να εμείνουμε σε αυτήν την παραδοξότητα», είπε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ για μείζον πολιτικό θέμα έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Η απόφαση της πλειοψηφίας είναι ότι στηρίζει την απόφαση της Εξεταστικής. Εσείς ήδη το πόρισμά σας το έχετε δημοσιοποιήσει. Με δική σας ευθύνη μπορείτε να το επιβάλλετε. Η πλειοψηφία δεν επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο», αντέτεινε ο Προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του χαρακτήρισε αδιανόητο να μην είναι παρόντες στη συζήτηση εκπρόσωποι του Μεγάρου Μαξίμου και η κυβέρνηση να εκπροσωπείται μόνον από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα. «Η ΝΔ είναι η παράταξη που δεν παίζει ούτε με τις κοινοβουλευτικές ούτε με τις θεσμικές διαδικασίες για να κερδίσει εντυπώσεις», ανέφερε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας άστοχο και άκαιρο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα γίνουμε ποτέ βουβές μαριονέτες του συστήματος», είπε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας τις πορισματικές θέσεις του κόμματος στα πρακτικά.

«Για το ΚΚΕ δρομολογήθηκε η συγκάλυψη της υπόθεσης με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, εξαιρέθηκε από διερεύνηση παρά την απόφαση της ολομέλειας ότι αποτελούσε αντικείμενο της έρευνας», είπε από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και επέρριψε ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για εργαλειοποιημένη εξεταστική έκανε λόγο ο Κώστας Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 ανέφερε ότι το φερόμενο ως πόρισμα ψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ η πρακτική της παρακολούθησης για λόγους ασφάλειας αποτελεί ακραία προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ