ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Θα εισπράξουμε τα υπερκέρδη αναδρομικά

Σκρέκας: Θα εισπράξουμε τα υπερκέρδη αναδρομικά
«Δεν είπε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης ποτέ ότι έχει εισπράξει αναδρομικά, την αναδρομική επιβολή της φορολογίας στα υπερκέρδη. Έχουμε εισπράξει δυόμισι δισεκατομμύρια περίπου πάνω από 2,2 δισ. από το μηχανισμό ανάκτησης» EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εισπράξει αναδρομικά τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, παρείχε στη Βουλή ο Κώστας Σκρέκας.

Στο πλαίσιο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής Κοινοτικής Οδηγίας για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ανέφερε επί λέξει:

«Θα εισπράξουμε, είτε σας σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, τα υπερκέρδη αναδρομικά», είπε και στην αιχμή του κ. Φάμελλου ότι άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε:

«Δεν είπε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης ποτέ ότι έχει εισπράξει αναδρομικά, την αναδρομική επιβολή της φορολογίας στα υπερκέρδη. Έχουμε εισπράξει δυόμισι δισεκατομμύρια περίπου πάνω από 2,2 δις από το μηχανισμό ανάκτησης. Έχετε ρητορική δεινότητα στο να παραπλανάτε τους ακροατές σας».

Ο Κώστας Σκρέκας έκανε γνωστό ότι με τροποποίηση της υπάρχουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα διευκολυνθεί το έργο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία για τη σύνταξη της έκθεσής της για τα υπερκέρδη των εταιρειών, θα μπορεί να βασιστεί και στα προσωρινά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ