ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Αβέβαιη και επιφυλακτική η πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής για την ενεργειακή κρίση
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέγραψαν σήμερα μια αβέβαιη και επιφυλακτική πρόοδο παραπέμποντας στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας τις τόσο αναγκαίες και επιτακτικές αποφάσεις», σχολίασε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής , στις Βρυξέλλες.
Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ακόμη ότι «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο μπροστά στο τσουνάμι των αυξήσεων, που αποδεκατίζει το εισόδημα των πολιτών και υπονομεύει την παραγωγική βάση της Ευρώπης».
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι η κοινή παραγγελία φυσικού αερίου έπρεπε να έχει γίνει προ καιρού προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές.
Επίσης, σημειώνει ότι απαιτείται ένα νέο ταμείο ανάκαμψης με επιδοτήσεις για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής και των ευάλωτων νοικοκυριών και η ενεργοποίηση εκ νέου του προγράμματος SURE για την στήριξη των θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν.
«Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, πρέπει να κυριαρχήσει η αλληλεγγύη των λαών και όχι οι εθνικές σκοπιμότητες», καταλήγει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν είναι η Ελλάδα που οδηγεί σε όξυνση - Υπάρχει ενόχληση στην ΕΕ
Οι αγρότες «κλειδώνουν» σήμερα τις αποφάσεις τους για τα μπλόκα: Στον «αέρα» ο διάλογος με την κυβέρνηση
09:19
Η κυβέρνηση της Βολιβίας καταργεί την επιδότηση των τιμών των καυσίμων
09:18
Ρεκόρ εσόδων για τον Παναμά από τα τέλη διέλευσης της Διώρυγας
09:08
Κανονικά συνεχίζονται οι εξαγωγές πετρελαίου λέει η Βενεζουέλα, παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ
09:00