ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα αποδεχθούμε εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία

Θεοδωρικάκος: Δεν θα αποδεχθούμε εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία
«Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες, όλος ο κόσμος είδαν την τουρκική στάση στην περίπτωση των 92 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στις νέες προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού

Απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, για το μεταναστευτικό, δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εμμένοντας στην εμπρηστική ρητορική που σταθερά ακολουθεί η Άγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε την Αθήνα για πολιτική αποσταθεροποίησης, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

«Πρόκειται για μια πολιτική που στόχο έχει να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουν ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα φτάσουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα, και για να δημιουργήσουμε ένα ατσάλινο τείχος για αυτούς. Για να μην πάνε στην Ευρώπη», ανέφερε και συνέχισε:

«Ο στόχος είναι ένας: όλοι να πεθάνουν, όλοι να φοβούνται, να μην έρχονται μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε αυτή την απάνθρωπη, κακόβουλη προσέγγιση, αυτή την προσέγγιση που φέρνει προβλήματα στον τομέα μας. Και δεν είμαστε και δεν θα είμαστε πιόνι κανενός, αποθήκη λαθρομεταναστών».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας, σημείωσε:

«Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες, όλος ο κόσμος είδαν την τουρκική στάση στην περίπτωση των 92 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο: Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ψέματα, συκοφαντίες και μεσαιωνικές συμπεριφορές από την τουρκική πλευρά που δεν θα αποδεχθούμε!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ