ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλή επίθεση Κουρτουλμούς κατά Ελλάδας και ΗΠΑ: «Εξοπλίζουν τα νησιά κάτω από τη μύτη της Τουρκίας»

Διπλή επίθεση Κουρτουλμούς κατά Ελλάδας και ΗΠΑ: «Εξοπλίζουν τα νησιά κάτω από τη μύτη της Τουρκίας»
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς AP Photo / Burhan Ozbilici

Πιστή στην τακτική των προκλητικών δηλώσεων παραμένει η Άγκυρα, με τους Τούρκους αξιωματούχους να εκτοξεύουν καθημερνά απειλές σε βάρος της Ελλάδας.

Τη σκυτάλη αυτή την φορά πήρε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος προέβη σε διπλή επίθεση σε βάρος της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, είπε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα τη δημιουργία τετελεσμένων, ενώ υποστήριξε πως «στην ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δυστυχώς, κάποιοι άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως αντιπρόσωπο για τις δικές τους πολιτικές».

Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τους «πολέμους δι’ αντιπροσώπου», είπε μιλώντας εφημερίδα Milliyet, κάνοντας λόγο για «στρατιωτικοποίηση νησιών κάτω από τη μύτη της Τουρκίας» με «αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις».

«Αν και λέγεται ότι αυτό είναι ένα μέτρο κατά του ρωσικού επεκτατισμού, είναι προφανές ότι αυτό απέχει πολύ από το να είναι πιστευτό. Με άλλα λόγια, είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο να στρατιωτικοποιούνται τα νησιά κάτω από τη μύτη της Τουρκίας, ακόμη και με τρόπο που είναι σχεδόν ορατός με γυμνό μάτι, με αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και να συσσωρεύονται εκεί όπλα. Είναι ιδιαίτερα ανάρμοστο για μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι φίλη και σύμμαχός μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ» ανέφερε.

«Ο κόσμος - συνέχισε - αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό πολέμους δι’ αντιπροσώπου. Μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων, μεγάλες δυνάμεις, μεγάλα κράτη παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, όπλα, πολιτική υποστήριξη, υλικοτεχνική υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υλοποιήσουν τα εθνικά τους συμφέροντα. Η DAESH είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, το PYD-YPG είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Και δυστυχώς, η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από αυτούς τους πολέμους δι’ αντιπροσώπου».

«Αλλά δυστυχώς, πρόσφατα, ορισμένα από αυτά τα μεγάλα κράτη στον κόσμο, και το λέω αυτό σε εισαγωγικά, έχουν επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής των πολέμων δι’ αντιπροσώπου μέσω “κρατών-αντιπροσώπων” προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Στην ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δυστυχώς, κάποιοι άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως αντιπρόσωπο για τις δικές τους πολιτικές. Χτυπάνε την Ελλάδα στην πλάτη, προσπαθούν να την ενθαρρύνουν, της λένε να βαδίσει. Αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, εξαιρετικά λανθασμένες συμπεριφορές που θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά τόσο στην περιφερειακή όσο και στην παγκόσμια ειρήνη» συνέχισε ο ίδιος.

«Υπό αυτή την έννοια, το όραμα της Τουρκίας για ειρήνη είναι πραγματικό, γνήσιο και αληθινό, και ταυτόχρονα η πρόθεση της Τουρκίας να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο είναι πολύ ισχυρή. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος της Τουρκίας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απειλή ή απειλητική γλώσσα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις τρίτες χώρες. Μπορεί να μείνουν μόνοι τους», κατέληξε ο κ.Κουρτουλμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ