ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε:Διαφωνούμε αλλά δεν τσακωνόμαστε με το ΔΝΤ

Σόιμπλε:Διαφωνούμε αλλά δεν τσακωνόμαστε με το ΔΝΤ
Χαμόγελα πριν το Eurogroup στις 24 Μαΐου, όπου συμφω΄νηθηκε η ολοκλήρωσης της αξιολόγησης για την Ελλάδα. REUTERS/Eric Vidal

Τις σχέσεις του με το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε, μετά το Eurogroup διαχωρίζοντας τη θέση του για τη ρύθμιοη του χρέους λέγοντας «Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις με το ΔΝΤ για το χρέος αλλά δεν υπάρχει αντιδικία μεταξύ μας. Δεν τσακωνόμαστε μεταξύ μας, χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει κανένα πρόγραμμα»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, διαμήνυσε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά για την εκταμίευση της δόσης. «Φθάσαμε σε μία συμφωνία αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε λεπτομερειακά όλα τα συμφωνηθέντα. Θα πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται το Βερολίνο για την ευρωπαϊκή τοποθέτηση στο ελληνικό πρόγραμμα και εάν είναι σωστή, είπε πως «χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή και πιο ενωμένη Ευρώπη προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε τυχόν πρόβλημα».

«Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις με το ΔΝΤ για το χρέος αλλά δεν υπάρχει αντιδικία μεταξύ μας. Δεν τσακωνόμαστε μεταξύ μας, χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει κανένα πρόγραμμα», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδεχόμενος τη διαφορετική του θέση έναντι της θέσης του Ταμείου για το ελληνικό χρέος.

Αναγνώρισε αλλαγή στάσης της χώρας και υποστήριξε ότι η Γερμανία είναι αλληλέγγυα: «Η Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες κατανόησε ότι η λάθος δημοσιότητα δεν βοηθά. Εμείς έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας προς την χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ