ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Πάτσης: Η ΚΟ της ΝΔ καλεί σε εξηγήσεις τον βουλευτή της

Ανδρέας Πάτσης: Η ΚΟ της ΝΔ καλεί σε εξηγήσεις τον βουλευτή της
«Στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν», αναφέρουν πηγές της ΝΔ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σε εξηγήσεις αναμένεται να κληθεί από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Ιωάννη Μπουγά ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Πάτσης, μετά από καταγγελίες ότι διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πάτσης πρέπει να δώσει εξηγήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί πρώτον αν όλα αυτά ευσταθούν και κατ’ επέκταση να διαπιστωθεί αν παραβαίνουν τη νομιμότητα ή και τις ηθικές αρχές της ΝΔ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές της ΝΔ.

«Πυρά» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Πάτση πως όχι μόνο «πλουτίζει» από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από ένα εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

«Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες ημέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ