ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτσης: Δεν ήξερα για το ασυμβίβαστο – Ολόσωστη η απόφαση του πρωθυπουργού

Πάτσης: Δεν ήξερα για το ασυμβίβαστο – Ολόσωστη η απόφαση του πρωθυπουργού
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά από το «γαλάζιο» κόμμα μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν ήξερε για το ασυμβίβαστο ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «ολόσωστη» την απόφαση του πρωθυπουργού για την απομάκρυνσή του.

«Στην πολιτική, πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις, αντίθετα από την Δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ. Αυτό κατάλαβα και έμαθα, διότι δεν είμαι θιασώτης της πολιτικής με την έννοια του επαγγελματία πολιτικού», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρεί να χτίσει μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει τις μάχες του, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η δραστηριότητά του είναι γνωστή.

«Δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτό τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου» δήλωσε ο ίδιος.

Και, αναφερόμενος στο ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και τη συμμετοχή του σε offshore εταιρεία, συνέχισε:

«Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα».

Για τις εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών

Ο κ. Πάτσης ερωτήθηκε και για τις εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις του νομικού γραφείου του με οργανισμούς του Δημοσίου, όπως ΕΛΤΑ και νοσοκομεία.

«Ο “Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμά και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Όλοι γνώριζαν την δράση μου», είπε ο κ. Πάτσης, λέγοντας πως είναι «άλλο το παράνομο και άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος και άλλο το εσκεμμένο λάθος».

Συμπλήρωσε δε, ότι:

«Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία» και συμπλήρωσε «αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…».

Κλείνοντας, ο κ. Πάτσης δήλωσε πως είναι μεν δικηγόρος αλλά δεν ασχολείται με τα πάντα και δεν γνωρίζει τα πάντα.

«Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πεις “ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”», υποστήριξε ο Ανδρέας Πάτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ